Deel 3

JW (Leidsch Bier) had een hele lijst meegenomen met vragen over hoe wij het bier voor ogen hadden.

BIERTYPE:

– tripel

– wit schuim

– goudgele kleur

– tweeschijn 😊 kleine waas/ niet helemaal helder)

GEUR:

-fruitig/ bloemig

– niet kruidig

(NA) SMAAK:

– redelijk droog; vooral niet te zoet

– minder als Westmalle meer als Karmeliet

BITTERHEID:

– licht bitter, maar niet té

ALCOHOL:

– liefst rond de 8%

MOUT:

– vooral gerst

– deel tarwe

– beetje suiker (voor de doordrinkbaarheid)

HOP:

– speelt een bijrol

KRUIDEN:

– koriander

– sinaasappelschil, bij voorkeur bittere curaçaoschil

BATCHSIZE:

-500 liter

Tijdens dit gesprek kwam het recept van de Abdij van Rijnsburg ter sprake en mijn pogingen dit op internet te vinden.

Eerlijk toegegeven dat ik hier niet zo in thuis ben.

Ooit had er een artikel in de krant gestaan over een bier van brouwerij “de Molen” dit bier heette “Stoute Jongens”. Door de vele vraag zocht ik op internet naar “stoute jongens”……..Dit kun je beter NIET DOEN!!!!!!!!

Einde deel 3

Geef een reactie