De absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en het bier met het hoogste alcoholgehalte (10,5% alcoholvolume).
Een donker ivoorkleurig bier van hoge gisting. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.
De Abt heeft een zeer fruitig aromaboeket.

De brouwerij St. Bernard brouwde decennialang in licentie voor de trappisten van Westvleteren- nu doen zij het onder eigen naam. Deze Abt is volledig geënt op Westvleteren 12, en wees eerlijk: dichterbij dit mytische bier kunt u niet komen! Ook te koop…Prior, Tripel enPater.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Frans

  Goedemorgen Vaatje,

  Ik wil binnenkort (bier)inkopen doen, en kom op jullie website naast het bier van de maand alleen Bernardus tegen. Is bier voor jullie een bijzaak naast whisky? Ik ben een “verwend” bierdrinker, dus zoek geen “standaard” assortiment. Kunt u aangeven hoe groot en gevarieerd uw bierassortiment is?

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Frans

 2. Berend

  Hoi Frans,

  Op de website hebben we het nog niet zo vaak over biersoorten gehad, maar we hebben zeker een mooie collectie staan. Ik schat momenteel zo’n 150 soorten. Er zitten dan ook altijd wel een aantal leuke verrassende tussen.

Geef een reactie