Het brouwproces was begonnen, maar…..JW belde ons ongeveer halverwege het brouwproces met een vervelende mededeling; het gistingsproces was plotseling gestopt.
Paniek aan onze kant van de telefoon. Moeten we nu echt weer helemaal opnieuw?
Nee hoor zei JW het geeft waarschijnlijk alleen weer oponthoud.
Ik krijg de gisting wel weer op gang.
Oké wel een tegenvaller, maar goed die paar weken kunnen er ook nog wel bij.
De geplande verhaaltjes over het bier werden in plaats van iedere dag slechts twee keer in de week geplaatst. Anders was het verhaaltje eerder af dan het bier.
Binnen een week kwam de gisting weer rustig op gang.
Helaas na twee weken weer een tegenvaller.
Deel 18
Wat een eigenwijs bier is dit.
JW wilde het bier gaan bottelen voor de nagisting op fles. ( In echt ambachtelijk bier ontstaat het koolzuur in het bier door een tweede gisting op fles te laten plaatsvinden)
Hij mailde een foto van het bier in een glas. Het leek net jus d’orange. Weer paniek.. Stop maar, Stop maar….
Ook nu viel het wel weer mee.
Het bier was nog niet voldoende uitgezakt en moest nog wat bezinken in de ketel.
Twee weken vertraging. Het alternatief was het bier filteren. Dan verziek je het hele concept. Weg 20% van de smaak en geur en misschien wel net zo belangrijk ook de hele historie en opzet van dit bier.
Dit was dus geen goede optie, mede omdat JW ook erg goed bericht had namelijk dat het bier prima smaakt.
Hierdoor besloten wij om op JW te vertrouwen om te bepalen wanneer dit eigenwijze bier rijp is.
Voor het laatste deel nog even wachten tot morgen.
Dan staat het eindelijk in de winkel en is het van de tap te krijgen bij Patrick De Vogel van de Roos