Deze maand afscheid nemen van de zomer met een single malt uit het warme India….India??? Ja India, geen land waar je goede Malt whisky uit verwacht, des te groter is de verrassing. Als je deze whisky proeft (echt komen proeven hoor hij is open). Wat maakt Indiase Malt zo bijzonder? Door de warmte verdampt de whisky in de vaten sneller dan de whisky in Schotland. Zelfs het water verdampt sneller dan de alcohol. Dit geeft als resultaat dat de rijping tot wel 4x zo snel gaat als in Schotland, dus een 3 jaar oude malt smaakt al bijna als een 12 jaar oude. Deze Amrut is extra bijzonder, omdat het een fusion is van 50% peated Schotse mout en 50% Indiase gerst en dan is het alcohol percentage ook nog eens 50%. Dus…150% whisky. Verder is deze whisky overladen met prijzen zoals 1x goud en 3x zilver bij de beste whisky ter wereld competitie en van Jim Murray (van de whisky bijbel) kreeg hij 82 van de 100 punten en daarmee komt hij bij Murray op nummer 3 te staan.
En de prijs?….. ook verrassend… Deze maand voor 39,95