copper dog

Copper Dog
Een hond is de beste vriend van de mens, zoals het gezegde luidt. Copper Dog is dat en meer – een metgezel voor iedereen en voor elke gelegenheid. Vertrouwd. Inclusief. Vriendelijk en ontspannen. Copper dog is eigenlijk namelijk ook een andere naam voor een labradoodel

In lang vervlogen tijden bedienden vrolijke mederwerkers die in Schotse distilleerderijen werkten zichzelf van een dram met behulp van een Copper Dog; een pijp die verborgen zat in de pijp van hun broek. Ze maakten hun eigen vaten met stukken metaal van de kuiperij, soldeerden een penny aan het ene uiteinde en bewaarden de dram veilig aan het andere uiteinde met een kurk. Een ketting bevestigd aan een riem of bretels zorgde ervoor dat de whisky strak aan de lijn werd gehouden.

Copper Dog is een eerbetoon aan die schurken uit Speyside wiens nalatenschap onze unieke mix van maar liefst acht single malts inspireerde. Langzaam samengevoegd in oude eikenhouten vaten. Een gemakkelijk te drinken schot met rijpe fruitaroma’s en een delicate kruidige afdronk. Voor het eerst gecreëerd in het Craigellachie Hotel.

Geef een reactie