tomintoul-10-yearWhisky van de maand juli

Tomintoul 10 jaar

Onze eerste ( Whisky) reis ging naar Tomintoul de hoogst gelegen distilleerderij van Schotland midden in de speyside.
Wij konden de sleutel van onze cottage op halen bij Mrs. White. ( Nee, niet van Cluedo). Mrs. White runde een kleine kruidenierswinkel, slagerij,  groentezaak, drogisterij en brandstofhandel  (max.3x3meter). recht tegenover de toen slapende distilleerderij van Tomintoul.
Op weg naar onze cottage passeerde wij nog minstens vijf distilleerderijen waarvan the Glenlivit qua ligging in het dal de meeste indruk bij ons maakte. Aangezien Tomintoul in die jaren gesloten was besloten wij Glenfarclas te bezoeken, zeer de moeite waard.
Bij het plaatselijk café “Poachers retreat” genoten wij dan voor het eerst van TOMINTOUL 10 Years old en een heerlijke barmeal, de bediening was zeer bijzonder de stevig gebouwde uitbater serveerde ons eerste drankje netjes uit, daarna kwakte hij alles op de bar met de mededeling dat we het zelf wel weg konden halen. Anders bleef hij lopen. De  Tomintoul verkoop hebben we overgenomen maar de manier van bedienen (hoezeer wij daarvan ook hebben genoten) hebben we niet overgenomen.
SMAAKPROFIEL
  • kleur: Glanzend goud
  • Geur: Citrus, Honing, Toffee, Gebakken fruit
  • Smaak: Notig, Licht kruidig, Romig en Cocos
  • Nasmaak: Zoet en kruidig
prijs  voor 0.7 liter is deze maand 32.95

Geef een reactie