Whisky van de maand selecteren is een lastige opgaaf. Een whisky voor de maand december (de feestmaand bij uitstek) uitzoeken is eigenlijk niet te doen.

Wat te kiezen?!? Altijd weer zoeken en proeven… de keuze is haast oneindig. Okee fout kiezen is denk ik nog moeilijker dan om goed te kiezen, want het grote palet bevat meer lekkere dan minder lekkere whisky’s , maar die ene die iedereen perfect vind…Die ene ben ik op het spoor, maar ik denk niet dat ik hem ga vinden.

Een goed compromis is dan dé oplossing. Die denk ik wel gevonden te

hebben in de combinatie van een stevige, traditionele Speyside whisky met veel tonen van zoet sherryhout zoals de combinatie van donkere Oloroso en Pedro Ximénez vaten. Twaalf jaar gerijpt. Goed voor smaken van vanille en gember. Soepel en romig op de tong met zacht eiken, rozijn, amandelen en specerijen. De afdronk is lang, droog en nootachtig. Dit moet dé whisky zijn voor kerst 2016 maar….. wat dan voor de vele liefhebbers van de geturfde whisky… die mogen niet vergeten worden…Dus is er een tweede whisky van dezelfde distilleerderij toegevoegd namelijk de peated versie. Deze is niet te zwaar geturfd en heeft een lichte honing smaak, maar is wel stevig met ruimte voor fruit zoals peer. De sherryvat tonen blijven goed te proeven.

Kortom kunt u net als ik niet echt kiezen kom dan gewoon even proeven en vergelijken.

Glendronach 12Y deze maand 36.95

Glendronach peated deze maand 38.95

Geef een reactie