Deze maand is de Edradour 10 jaar de whisky van de maand. Dit is de tweede keer dat we deze whisky gekozen hebben. De vorige keer was de distilleerderij de kleinste die er bestond en produceerde slechts 12 vaten in een week, tegenwoordig produceren 250.000 liter in een jaar wat 2 keer zoveel is dan voorheen, maar de grote jongens produceren nog altijd in een week meer whisky dan Edradour in een half jaar.


De tien jaar oude Edradour is handgemaakt en een van de laatste Single Malt Whisky’s van deze traditionele boerderij distilleerderij die nog steeds in productie is. De productiemethoden zijn de afgelopen 150 jaar vrijwel onveranderd gebleven . De Edradour-distilleerderij maakt in een jaar evenveel whisky als de meeste distilleerderijen in een week produceren. Een zeldzaam genoegen voor een paar gelukkigen. Gerijpt in een combinatie van Oloroso Sherry en Bourbon vaten. Gekoeld gefilterd op 40% ABV.

De smaak is nog altijd gelijk want deze 10 jaar oude komt uiteraard nog uit de oude distilleerderij:

Vanille en honing met een tikje rook.

Doe je er een druppeltje water bij komt de geur van amandelen boven. Rijk en romig met duidelijk notenaroma’s en een kick van sherry.

Geef een reactie