OMDAT DECEMBER DE MAAND BIJ UITSTEK IS OM LEKKER TE GENIETEN VAN EEN GLAS WHISKY, HEBBEN WE 3 SOORTEN TULLIBARDINE GEKOZEN ALS WHISKY VAN DE MAAND. ZO IS ER VOOR IEDERS WAT LEKKERS TE VINDEN.

Sovereign

IS GERIJPT IN FIRST-FILL EX-BOURBON VATEN. DE SOVEREIGN IS PRACHTIG GOUD MET ZIJN BLOEMEN, ZOETE GERSTTOETSEN EN SUBTIELE HINTS VAN VANILLE. IN DE AFWERKING IS ER FUDGE, PEERDRUPPELS EN ZACHTE KRUID.

500 Sherry cask finish

GERIJPT IN FIRST-FILL EX-BOURBON VATEN EN VERVOLGENS EEN PERIODE IN 500 LITER SPAANSE SHERRY BUTTS, WAT DEZE TULLIBARDINE ZIJN NOOTACHTIGE BRUINE KLEUR GEEFT. IN DE NEUS ZIJN ER INTENSE TOFFEE-APPELTOETSEN MET EEN VLEUGJE HAVERMOUT. DEZE NOTEN COMBINEREN VERVOLGENS MET EEN STROPERIG KRUIDIG GEVOEL EN ZOETE DADELS IN DE AFWERKING.

15 year old

EN DAN DE 15 JAAR OUDE, DEZE WERD GEDISTILLEERD NA DE HEROPENING VAN DE DISTILLERIJ IN 2003. HIJ IS GERIJPT IN FIRST-FILL BOURBON CASKS, ONDER HET OOG VAN DE MEESTER-DISTILLER, IN HET TRADITIONELE MAGAZIJNEN AAN DE VOET VAN DE OCHIL HILLS. DEZE UITZONDERLIJKE SINGLE MALT LEVERT EEN NEUS VAN DELICAAT GEDROOGD HOOI EN PARMA VIOOLTJES, MET TOETSEN VAN GEBAKKEN APPEL, KRUIDEN EN VANILLE-IJS. NOTEN VAN VERSGEBAKKEN SCONES MET EEN HINT VAN AARDBEIENJAM EN CLOTTED CREAM, DEZE WHISKEY IS EEN AANGENAME NOSTALGIE VAN ZOMERDAGEN.

Geef een reactie