Eigenlijk is het niet biertje maar biertjes van de maand, want deze maand niet 1 maar 4 biertjes namelijk troubadour blond, troubadour obscura, troubadour magma en troubadour speciale samen voor 4.95

Ik citeer: “Eeuwen geleden reisden troubadours zingend en vertellend rond om zo hun arsenaal aan tradities, legendes en verhalen door te geven en te behouden. Brouwerij The Musketeers wil via hun ‘Troubadour’ de Belgische traditie en faam van het brouwen van speciale bieren levendig houden. Stap voor stap, wereldwijd…”

Klinkt zeer veelbelovend als ik het zo mag zeggen. Maar ik zal ze alle 4 even op een rijtje zetten voor u.

Troubadour blond heeft een alc. percentage van 6.5% en is blond van kleur en fris van smaak met een zachte en licht bittere afdronk.

Troubadour magma heeft een alc. percentage van 9% en is amberkleurig. Hij smaakt bitter en kruidig als een ale maar toch dat zachte van een triple erin en ook iets van fruit.

Troubadour obscura heeft een alc. percentage van 8.2% en is donkerrood/bruinig van kleur. Dit bier wordt gebrouwen met een combinatie van 4 verschillende mouten en is hierdoor ook zeer moutig van smaak maar absoluut zeer smakelijk.

Troubadour speciale heeft een alc. percentage van 5.7% en is amber kleurig. Bij de eerste slok denk je hey dit is moutig maar dan toch kruidig en dan ineens proef je iets van karamel en dan een bittere afdronk. Deze heet niet voor niets speciale zal ik maar zeggen.

Al met al dus weer een super biertje(s) van de maand en zeker het proberen waard.

Geef een reactie